Kom gennem lufthavnen uden problemer

For mange kan det være stressende at stå der i lufthavnen. Der skal være styr på ikke blot hele familien, men også tiden, bagagen, gatenummer, sult og meget andet. Derfor kan det være en god idé at tjekke op på nogle vigtige elementer allerede hjemmefra. Herunder har vi samlet en liste over tips og tricks til ting, du kan ordne allerede hjemmefra. På den måde kan du bedst muligt forberede dig, så du er klar til det travle lufthavnsliv.

Check ind hjemmefra

De fleste flyselskaber tilbyder i dag, at du kan tjekke ind hjemmefra. Det betyder, at den proces med at stå i kø ved skranken og automaterne i lufthavnen ophører. Her får du også allerede dit boarding pass og kan se, hvor du skal sidde henne af i flyet og nær hvem. På den måde kan du også se, om du skal gå ind ad for- eller bagindgangen på flyet. Faktisk kan du få en kontrolbøde af nogle selskaber ved ikke at checke ind hjemmefra, så det er en god idé at gøre i god tid. Typisk tilbydes det 24 timer før afrejse.

Tjek dine væsker

Uanset om du rejser med indtjekket bagage eller kun håndbagage, så er det vigtigt at tjekke sin håndbagage igennem for væsker. Det kan være alt lige fra mascara og flydende læbestift til håndsprit og vandflaske. Som udgangspunkt må du kun have væsker med i 100 ml flasker (eller mindre) og maksimalt en liter i alt. Det skal pakkes i en gennemsigtig pose, som du kan få i lufthavnen eller på de fleste apoteker. Det skal dog nævnes, at der er undtagelser for eksempelvis babymad.

Husk mad

Det er altid en god idé med snacks i lufthavnen og til flyveturen. Det kan også for mange være en god idé med et egentligt måltid, som man godt må medbringe, da priserne i lufthavnen eller på flyet ofte er høje. Så pak lidt mad, så du er klar til turen.

Kom hjemmefra i god tid

Det er en god idé at pakke bilen og komme afsted i god tid. Til rejser inden for Europa anbefales det at være i lufthavnen to timer før, mens det uden for Europa anbefales at være der allerede 3 timer før. Tiden i lufthavnen kan bruges på at læse, få en god massage i en af massagestolene eller gøre klar til den nærforstående rejse ved at kigge på mulighederne på destinationen.