Den dejlige sommerferie

Når sommeren endelig rammer Danmark, kan vi ikke vente med at komme på ferie. Corona har gjort, at mange af os ikke har kunne nyde ferien om sommeren, som man plejede at gøre førhen. Ferien er typisk bestilt i den kolde vinter, hvor den store nedtælling begynder. I Danmark er vi ikke vant til det helt gode vejr og vi kan i hvert fald ikke regne med noget fast. Vi søger derfor sydpå ned til varmen. Vi vil gerne være omringet af de mennesker vi holder mest af, når vi er på ferie og nyde frirummet med dem. Der findes efterhånden mange former for familieferie – både af destination og af transportmiddel.

Flyveturen

Hvis du er ligesom mig flyver du også på ferie, hvilket vil sige at du skal vente rigtig meget uden din tur. Du skal møde op tidligt i lufthavnen og tjekke ind, som også tager en hel del tid. Derefter venter den lange flyvetur, hvor du får bøjede og dårlige knæ. Når du engang lander igen, er det bare at håbe, at du har fået din kuffert fløjet med dig! Derfra går turen videre til hotellet, hvor du endelig kan slappe af.

Madkulturen

Når man er på ferie i et andet land, som man måske ikke har været i før, skal det udforskes. Her gælder det om at suge af deres kultur til sig, hvilket gælder alt fra mad til historien.

Når man tager på restaurant i udlandet, bestiller man deres lokalemad, som de er kendt for. Det er ikke altid en succes, men indimellem er det. Har du all inklusive derimod får du virkelig prøvet mange forskellige retter og delikatesser af. Her kan man godt komme til at savne den gode kromad i Aarhus, hvor man kende bedre til ingredienserne og tilberedningen. Man kan dog på den måde se frem til at komme hjem igen uden de store irritationer.

Afslapning

Vi kender ferie, som værende det tidspunkt, hvor man ikke skal nå noget og hvor man bare kan slappe helt af. Her skal man ikke tænke på tøjvask og madpakker, som venter en derhjemme. Under ens ferie skal man nyde fritiden og ikke at skulle stresse med noget. Man skal ligge ved poolen dagen lang og sole sig brun. Du skal kun tænke på om du bør tage mere solcreme på eller om du kan sole videre. Alle de andre bekymringer kan vente til du er på dansk jord igen.